Datum objave: 02. Ožujak 2022

RAT U UKRAJINI NIJE BAŠ MOBILIZIRAO ŠIBENČANE / Na mirnom prosvjedu na Poljani okupilo se malo građana, čitala se ukrajinska i ruska poezija

Diana Ferić
Diana Ferić

Vrlo malo ljudi, njih tridesetak, okupilo se danas popodne u 17. 30 sati na šibenskoj Poljani na mirnom prosvjedu protiv ratnog stanja u Ukrajini u organizaciji Kulturne udruge Fotopoetika, Šibenske udruga mladih Š.U.M., Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić' i udruge mladih Mladi u EU. Organizatori nisu krili razočarenje tako slabim odazivom ,  anetko je komentirao da će se Šibenčani probuditi tek ako im rakete počnu padati na glavu.

Na početku mirnog prosvjeda Maja Šintrić iz Udruge mladih Š.U.M pročitala je pismo inicijative Žena za mir koje je potpisalo 400 žena iz Hrvatske i cijelog svijeta. Taj apel upućen je na sve relevantne hrvatske i europske institucije. Sa zebnjom i nevjericom gledamo na eskalaciju rata u Ukrajini. uske vlade zahtijevamo da trenutno prekinu ratne operacije u Ukrajini jer rat je zločin protiv mira i čovjeka. Zatražena je aktivna podrška vlade Republike Hrvatske mirovnim naporima. Izražena je solidarnost s svim građanima Ukrajine, kao i mirovnim inicijativama koje dolaze iz Rusije.

Nakon čitanja apela, čitani su odlomci iz djela ruskih i ukrajinskih klasika.

Iz kategorije: Vijesti