Datum objave: 25. Veljača 2022

UKRAJINSKI PREDSJEDNIK KRITIZIRA SAVEZNIKE:Branimo svoju zemlju sami,najmoćnija sila svijeta gleda sve iz daljine

Diana Ferić
Diana Ferić

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij objavio je novu videoporuku u petak ujutro. Još jednom je pozvao na otpor ruskoj invaziji i kritizirao ukrajinske saveznike.

Jutros branimo svoju zemlju sami. Baš kao i jučer, najmoćnija zemlja na svijetu gledala je iz daljine”, rekao je u videu na Facebooku, očito aludirajući na Sjedinjene Države.

Rusija je jučer pogođena sankcijama, ali one nisu dovoljne da ih maknu s našeg tla. To se može postići samo kroz solidarnost i odlučnost”, rekao je Zelenski.

Rekao je da ukrajinski narod nastavlja pružati otpor “demonstrirajući pravo herojstvo”. “Neprijatelj je zaustavljen u većini pravaca. Borbe traju… Nećemo se umoriti.

Rekao je i kako su ruske snage u 4 ujutro nastavile s raketnim napadima na teritorij Ukrajine. “Kažu da gađaju samo vojne objekte, ali to su laži. Zapravo, ne rade razlike oko toga u kojim područjima djeluju”, rekao je. “Na nebu iznad Kijeva (jutros) došlo je do bombardiranja. Izbio je požar na stambenoj zgradi. Ovakvi napadi na naš glavni grad nisu se dogodili od 1941.”, rekao je, kako pište Telegram.hr.

Iz kategorije: Vijesti