Datum objave: 23. Veljača 2022

NATJEČAJ / Likovni i foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice za vrtiće, osnovne i srednje škole

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska vatrogasna zajednica raspisala je natječaj za djecu predškolskog i školskog uzrast s ciljem promidžbe vatrogastva i vatrogasne djelatnosti te povećanja svijesti zaštite od požara. Natječaj se provodi u kategorijama likovnih radova djece predškolskog uzrasta, likovnih radova učenika od I. do VIII. razreda osnovnih škola, literarnih radova učenika od IV. do VIII. razreda osnovnih škola te u kategoriji foto natječaja učenika osnovnih i srednjih škola. Izbor tehnike izrade likovnog nije zadan, a teme ssu sve ono što se odnosi na vatrogastvo: vatrogasna vozila, gašenje požara kuće ili šume, spašavanje ljudi i životinja, hrabrost vatrogasca i sl. U natječaju se može sudjelovati putem vatrogasnih zajednica županija koje organiziraju samostalno natječaje te pobjedničke radove, nakon odabira, dostavljaju Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici ili odgojno-obrazovne ustanove mogu samostalno dostaviti dječje radove. Uradci se moraju dostaviti najkasnije do 4. travnja 2022. osobno ili poštom na adresu: Selska cesta 90A, 10000 Zagreb s napomenom „Natječaj radova“ ili na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u rezoluciji od 300 dpi, jpg ili tiff format ukoliko se radi o fotografijama.
Pobjedničke radove će izabrati Povjerenstvo za odabir najboljih radova, a nagrade će pobjednicima biti uručene tijekom 2022. godine. Pobjednički radovi koristit će se i za promidžbene aktivnosti Hrvatske vatrogasne zajednice sa svrhom promidžbe vatrogastva i zaštite od požara.
Rad s mladima i osvještavanje odgovornog ponašanja, a u konačnici privlačenje mladih snaga u vatrogasne redove, jedna su od važnijih aktivnosti koje Hrvatska vatrogasna zajednica provodi u sklopu svojih preventivnih radnji.

Više o natječaju i njegovim uvjetima na mrežnoj stranici Hrvatske vatrogasne zajednice: www.hvz.hr
Kontakt: Nina Francetić, 091/112-0003, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Iz kategorije: Vijesti