Datum objave: 21. Veljača 2022

PUPOVAC BRANI MILOŠEVIĆA: "On je zadnji čovjek koji bi sebe ili drugog doveo u nedjelo"

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin Boris Milošević, potpredsedjnik hratske vlade iz redova srpske manjine kojeg se dovodi u vezi s aferom vezanom za mnistra Horvata i djeljenja potpora malim poduzetnicima  "šakom i kapom" po "babi i stričevima" stavio je svoj mandat na raspolaganje, objavio je u razgovoru za N1 Milorad Popovac, predsjednik SDSS-a. 

"On je mandat stavio na raspolaganje zbog moralnog osjećaja, moralnog stava. Predsjednik vlade i on sam procjenjuju što je politički najbolje", rekao je Pupovac.

"Nema nikakvih dilema što ćemo napraviti u ime vlade i čestitosti. Ali nećemo dopustiti da časni ljudi poput Miloševića budu blaćeni", dodao  je.

"Kažem to jer kao njegov dugogodišnji suradnik znam o kakvom čovjeku je riječ. On je zadnji čovjek koji bi sebe ili drugog doveo u nedjelo. Važno je da to kažem svugdje. Milošević je radio stvari u skladu s ovlastima i mandatom, nije poticao na nedjelo, nema interesne povezanosti, on te ljude ne poznaje", kaže Pupovac.

Komunikacijski stručnjak Marko Rakar razmilja potpuno drukčije i smatra da je i Milošević "prešao crtu koja se ne smije prijeći".

Na pitanje voditelja emisije Novi dan N1 televizije  koliko je cijela situacija oko ministra Horvata opasna za vladu, Rakar je izjavio. "Ministra Horvata smo već prekrižili, njega više nema. Po onome što je izašlo o Miloševiću, on mora ozbiljno razmisliti hoće li dati ostavku ili neće. Prešla se crta koja se ne smije prijeći prilikom lobiranja za nekog. Vjerojatno je slična situacija i za Aladrovića. Ozbiljan političar neće dopustiti da kriza prođe neiskorištena, ovo je premijeru prilika da dovede nove ljude i makne ove koji su problematični već mjesecima."

FOTO: Screenshot

Iz kategorije: Vijesti