Datum objave: 18. Veljača 2022

RAZMISLITE I PREDLOŽITE /Objavljen Poziv za dodjelu nagrada i priznanja Šibensko-kninske županije za 2022. godinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Na službenoj mrežnoj stranici Šibensko-kninske županije objavljen je Poziv za dodjelu nagrada i priznanja za 2022. godinu.

Odbor za nagrade i priznanja Županijske skupštine Šibensko-kninske županije poziva trgovačka društva, ustanove, političke stranke, druge organizacije ili udruge te građane da mogu dati inicijativu za dodjelu nagrada i priznanja Šibensko-kninske županije u 2022. godini.

Nagrade i priznanja Šibensko-kninske županije dodjeljuju se u obliku:

a) Nagrade Šibensko-kninske županije koja se dodjeljuje osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi ili drugih djelatnosti posebno značajnih za Šibensko-kninsku županiju, kada se ocjeni da je odnosna osoba sve svoje mogućnosti utkala u odnosno djelo i u tome postigla neprocjenjive rezultate u odnosnoj oblasti i značajne za županiju,

b) Grba Šibensko-kninske županije koji se dodjeljuje građanima županije, Republike Hrvatske ili drugih zemalja za naročite zasluge u oblasti općeg razvoja demokracije i napretka čovječanstva,

c) Plakete Šibensko-kninske županije koja se dodjeljuje pravnim i fizičkim osobama za određeni stupanj uspješnosti u razvoju društvenih odnosa i unapređenju djelatnosti iz točke a) ovog poziva značajnih za županiju i

d) Priznanja proglašenjem počasnog građanina Šibensko-kninske županije. Počasnim građaninom Šibensko-kninske može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili druge države koji svojim znanstvenim ili političkim djelovanjem značajno doprinese napretku i ugledu Šibensko-kninske županije, ostvarenju i razvoju demokracije u Republici Hrvatskoj ili svijetu, miru u svijetu i napretku čovječanstva.

Počasnim građaninom Šibensko-kninske županije ne može se proglasiti osoba koja ima prebivalište na području županije.

Inicijativa za dodjelu nagrade ili priznanja mora biti obrazložena i potkrijepljena potrebnim dokazima o činjenicama koje se u svrhu toga navode.

Inicijativa se, sukladno pozivu, može se dostaviti najkasnije do 15. ožujka 2022. godine, na adresu: Šibensko-kninska županija, Županijska skupština, Odbor za nagrade i priznanja, 22000 Šibenik, Trg Pavla Šubića I., broj 2., s naznakom «ZA NAGRADU ŽUPANIJE», ili izravno u pisarnicu Županije.

Ostale informacije dostupne su u Upravnom odjelu za poslove Župana, Županijske skupštine i službeničke odnose, soba broj 1 i soba broj 17, tel. broj 022/460-706 i 460-719.

Iz kategorije: Vijesti