Datum objave: 16. Veljača 2022

UZ MEĐUNARODNI DAN TURISTIČKIH VODIČA / Obiđite NP Krka uz stručno vodstvo njihovih vodiča interpretatora

Diana Ferić
Diana Ferić

U povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča, 21. veljače, vodiči interpretatori Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ pozivaju sve zaljubljenike u prirodu da im se pridruže u prigodnom vođenom obilasku Skradinskog buka u subotu, 19. veljače 2022. Osim uživanja u zimskom ugođaju posjetitelji će se, kroz stručno i zanimljivo vođenje  vodiča interpretatora, pobliže upoznati s izuzetnom florom i faunom, bogatom kulturnopovijesnom baštinom i tradicijskim zanatima u etno-selu.

Za obilazak su predviđene tri grupe koje polaze u 11 sati, a mjesto okupljanja jest info pult kod parkinga na Skradinskom buku.

"Ljubazno pozivamo sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde do petka, 18. veljače putem sljedeće poveznice  https://www.google.com/url? .Zbog epidemioloških mjera broj sudionika po grupi je ograničen. Prilikom obilaska zatvorenih prostora potrebno je imati EU digitalnu COVID potvrdu i nositi zaštitnu masku za lice", kažu u JU NP Krka.

U zimskim mjesecima Nacionalni park „Krka“ može se posjetiti po jednokratnoj cijeni ulaznice od 50 kn za odrasle i 30 kn za djecu od 7 do 18 godina. Park je otvoren od 9 do 16 sati.

U poslu, i uopće u životu, uvijek valja biti susretljiv i ljubazan. Upravo su takvi vodiči interpretatori u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“. Ti entuzijastični i kreativni vodiči nastoje kroz neposredno iskustvo posjetitelje podučiti o prirodnim i kulturnim vrijednostima ovoga područja. Svaki izlet pod vodstvom interpretatora Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ istraživačka je avantura u kojoj se posjetiteljima otkrivaju novi vidici i spoznaje.

Omiljeni među posjetiteljima, koji dolaze sa svih strana svijeta, od Dalekog istoka do hladnoga sjevera, vodiči interpretatori Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ oduševljavaju gotovo kao sama Krka. Zato im, i svim ostalim pripadnicima te profesije, čestitamo Međunarodni dan turističkih vodiča!

Iz kategorije: Vijesti