Datum objave: 15. Veljača 2022

ODLIČNA VIJEST / Liječenje male Kiare dalo rezultat, zloćudni tumor na mozgu smanjuje se

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi put otkako je maloj Kiari Goršić dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu njezina je obitelj dobila pozitivnu liječničku prognozu – tumor s smanjuje, kako je na svojoj Facebook stranici objavio njezin otac Valentino. Kiara je od kraja prošle godine na eksperimentalnom liječenju u SAD -u .

Evo dočekali smo svi skupa konačno nešto dobro, iza nas su ponovno ne prospavane noći, puno nervoze i sve ono što MRI donosi, a ovaga puta nakon dugih 7 mjeseci magnet nam je konačno donio vijest o smanjenju tumora u svim smjerovima, doktori su oduševljeni, a mi smo presretni, dobili smo najbolji mogući poklon za Valentinovo, i predivnu vijest baš na međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti”, napisao je.

 Napokon da smo doživjeli nešto pozitivno jer od početka nikada nismo primili niti jednu dobru novost, samo gore za gorim, tako da nam ovo vraća snagu za nastavak svega, dodao je.

Drugi dan nove godine Kiara je dobila osip po cijelom tijelu koji je potrajao 12 dana uz temperaturu i do 40 stupnjeva. Bila je hospitalizirana šest dana i nisu znali što joj je. Nakon puno pretraga zaključak je da je imala virus kao i njezina sestra, samo s obzirom na to da je Kiari narušen imunološki sustav, imala je puno jaču reakciju nego što je imaju inače zdrava djeca.

Kiara je, kaže Valentino, posljednjih dana dobro, normalno funkcionira, spava, jede, igra se kao da je potpuno zdrava. Jedino joj je koža oslabljena od ljekova i oko je dosta loše, ali, kaže Valentino, sve zlo u tome.

- Najbitnije je da je u regresiji i to je jedino važno - napomenuo je.

Idući tjedan se Goršići vraćaju u Šibenik jer Kiara je slobodna od terapija do Uskrsa. Djevojčica se zaželjela svega kod kuće, gdje će provesti mjesec i pol dana.

U travnju Kiaru čekaju ozbiljne pretrage, lumbalna punkcija i ostalo što liječnici rade za potrebe same studije, i tada će obitelj sigurno ostati u San Franciscu još tri mjeseca.

- Za dalje ćemo vidjeti jer lijekove nam daju samo za jedan mjesec unaprijed pa ne znamo kako ćemo sve izvesti. Sada smo dobili za dva mjeseca unaprijed pa je moguće vratiti se doma - objasnio je Valentino za Jutarnji.

Kiari Goršić lani je dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Nakon teške operacije koju je prošla, za nju u Hrvatskoj više nije bilo lijeka zbog čega je obitelj prikupljala sredstva za odlazak na eksperimentalno liječenje u SAD. U humanitarnoj akciji je prikupljeno oko 18 milijuna kuna te je Kiara s obitelji 20. prosinca 2021. otputovala u San Francisco. 

Iz kategorije: Vijesti