Sidebar Menu

Datum objave: 14. Veljača 2022

MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGA / JU NP Krka nastavlja akciju "Popunimo školske knjižnice"

Diana Ferić
Diana Ferić

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače. To je volonterski projekt kojemu je cilj potaknuti djecu da s ljubavlju čitaju ili da daruju knjigu. Kako bi obilježila taj dan, a u sklopu projekta „Popunimo školske knjižnice“, koji provodi već dugi niz godina, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ osnovnim i srednjim školama Šibensko-kninske županije daruje monografiju Tajne podzemlja, tiskanu 2012. godine.

Projekt „Popunimo školske knjižnice“ Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pokrenula je 2007. godine s ciljem da osnovnim i srednjim školama u Šibensko-kninskoj županiji daruje svoja izdanja kako bi i na taj način kod učenika poticala i njegovala ljubav prema Parku i općenito prema prirodi. Upravo je edukacija jedna od najvažnijih uloga zaštićenog područja, a znanje je jedina stvar koja se množi kada se dijeli. Zato su oni koji poznaju Krku njezini najbolji glasnogovornici, a oni koji znaju kako možemo čuvati okoliš naš zalog za budućnost.

Uz tok rijeke Krke stotinjak je špilja i jama, od kojih se šezdeset sedam nalazi na području Nacionalnog parka „Krka”. U speleološkim objektima unutar NP „Krka“ evidentirano je oko 170 špiljskih svojti, od kojih su mnoge endemi Dinarida i Hrvatske, a četiri su endemi NP „Krka“. Monografija Tajne podzemlja nastala je kao rezultat sustavnih biospeleoloških istraživanja u NP „Krka“, koja su otkrila bogatu kopnenu i vodenu podzemnu faunu. Vjerujemo da će knjiga školarcima približiti ljepote podzemnoga svijeta NP „Krka“ i ukazati na potrebu njegova očuvanja.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.