Datum objave: 09. Veljača 2022

OBJAVLJEN NATJEČAJ / Kreće prijava programa za javne potrebe u kulturu Grada Šibenika, ali trebat će vam edukacija

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik je raspisao Javni natječaj za financiranje programa/projekata javnih potreba Grada Šibenika za 2022. godinu, a prijave će se zaprimati do 11. ožujka 2022.g. i to po prvi put posredstvom novog online sustava.

S ciljem unapređenja i digitalizacije javne uprave te jednostavnijeg pristupa podacima uveli smo online sustav prijava. Također, kako bismo potencijalnim korisnicima programa omogućili bolju pripremu za prijavu na Javni poziv, organizirat ćemo radionice te ih podučiti u pristupu online sustavu“, kazala je Mirjana Žurić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika.

Kao i ranijih godina, prikupljat će se prijedlozi programa/projekata udruga i drugih organizacija civilnog društva koji su usmjerene na rad u područjima naznačenim u Javnom natječaju, a namijenjeni su zadovoljavanju javnih potreba u područjima kulture, tehničke kulture i udruga civilnog društva Grada Šibenika.

Planirana vrijednost Javnog natječaja je 2.044.000,00 kuna, za što su sredstva osigurana u Proračunu Grada Šibenika za 2022. godinu. Od tog iznosa, za programe iz područja kulture planirano je 1.220.000,00 kuna, za područje tehničke kulture 33.000 kuna, te za područje razvoja civilnog društva 791.000,00 kuna.

Sredstva su namijenjena provedbi programa i projekata u sljedećim prioritetnim područjima:

  • KULTURA (kulturne akcije i manifestacije u svim djelatnostima, zaštita kulturne baštine, kulturno-umjetnički amaterizam, vizualna umjetnost, arhivska i izdavačka djelatnost, književne manifestacije, likovna umjetnost, glazbena umjetnost, kazališno-scenska i plesna umjetnost, programi koji potiču kulturu mladih i alternativnu kulturu i međunarodna kulturna suradnja);

  • TEHNIČKA KULTURA I INFORMATIKA (projekti i aktivnosti udruga iz područja tehničke kulture);

  • RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA (vannastavni programi i aktivnosti u područjima odgoja i obrazovanja, programi i projekti usmjereni na osnaživanje djece i mladih za vlastiti razvoj i aktivno djelovanje u društvu, programi iz područja socijalne skrbi i humanitarne zaštite, skrbi o osobama s invaliditetom, programi i projekti udruga proizašlih iz Domovinskog rata, umirovljenika i osoba treće životne dobi, programi zaštite zdravlja, te programi ostalih udruga i organizacija civilnog društva koje svojim aktivnostima promiču opće vrijednosti od interesa za Grad Šibenik).

Javni natječaj za podnošenje prijava bit će otvoren od 9. veljače do 11. ožujka 2022. godine, a sve uvjete natječaja kao i propisane obrasce možete pronaći na sljedećoj POVEZNICI.

Adresa za registraciju udruga i drugih organizacija civilnog društva te prijavu programa/projekata je https://som-natjecaj.eu/authentication/register

Stručne službe gradske uprave organizirat će edukativne radionice za predstavnike udruga na kojima će ih upoznati sa funkcionalnošću sustava i njegovim glavnim značajkama te zajednički simulirati prijavu, kako bi se moguće pogreške pri prvom korištenju svele na najmanju moguću razinu.

Edukativne radionice zbog epidemioloških mjera ograničavanja ukupnog broja sudionika u zatvorenom prostoru, bit će održane u dva termina: četvrtak, 10. veljače i petak, 11. veljače 2022. god. s početkom u 10 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“.

Iz kategorije: Vijesti