Datum objave: 21. Siječanj 2022

LJEKARNE ŠIBENIK / Dvoje kandidata u utrci za novog ravnatelja, Upravnom vijeću neće biti lako izabrati

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvoje kandidata javilo se na natječaj  za ravnatelja Ljekarni Šibenik, nakon što je novo Upravno vijeće nedavno smijenilo donedavnu ravnateljicu Sanju Čatlak. Prijavu su poslali  v.d. ravnateljice Marija Mikulin te također magistar farmacije Dario Ravlić, kako smo doznali od Luke Kuvača, predsjednika Upravnog vijeća Ljekarni. Upravno vijeće bi u utorak trebalo izabrati novog ravnatelja.

Prijava Darija Ravlića sigurno će otežati izbor Upravnom vijeću jer  je Marija Mikulić njihov kandidat budući da su je postavili za v.d. ravnateljic,a i  bliska je NL Stipe Petrina. Suprug joj je bio vijećnik s te liste, a inače je šef primoštenskog komunalnog poduzeća.
Dario Ravlić dugo je radio u ljekarni u Skradinu, a vodio je i poznatu vinoteku  Bedrica. Osim što je magistar farmacije s dugogodišnjim iskustvom on je i hrvatski branitelj, a navodno ima i menadžerski diplomu pa će ga biti teško zaobići kao mogućeg ravnatelja pogotovo zbog braniteljskog statusa koji mu daje prednost, ako zadovoljava sve ostale uvjete. 
 
Bivšu ravnateljica Ljekarne Šibenik Sanja Čatlak  je, kako što je poznato, Upravno vijeće smijenilo zbog sumnje na netransparentnu i nezakonitu kupovinu poslovnog prostora u Crnici za potrebe Ljekarne. Šibensko – kninski župan Marko Jelić je protiv nje podnio kaznenu prijavu. Sanja Čatlak je dobila  izvanredni otkaz. Ona je novinarima izjavila da je radila sve po zakonu i u suglasnosti s bivšom županijskom vlasti, a kako doznajemo, zbog tih optužbi podnijela je sudsku tužbu.
Po riječima Luke Kuvača  bivša ravnateljica je Upravnom vijeću predala Zahtjev za zaštitu radnih prava, ali ne i žalbu na Odluku kojom je smijenjena s mjesta ravnateljice.
Iz kategorije: Vijesti