Sidebar Menu

Datum objave: 10. Siječanj 2022

ŠKOLA & KORONA / Počelo je drugo polugodište korona školske godine. Djeca su se jutros vratila u školske.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Završio je prvi dio zimskih praznika teške epidemijom korone ugrožene školske godine 2021./2022. Jutros su se djeca vratila u škole, točnije rečeno vratila se većina jer dio škola u Dalmaciji i Hrvatskoj silom prilika mora imati online nastavu. U nastavku školske godine učenici će imati dva duža odmora. Naime ove su školske godine uvedeni zimski praznici u dva dijela, a nakon tog „drugog poluvremena” slijede proljetni praznici u travnju. Očekivalo se, pa i priželjkivalo, a bilo je i meritornih preporuka da zbog epidemije zimski praznici budu duži kako bi se smanjila izloženost djece zarazi i pospješilo provođenje epidemioloških mjera, ali takva odluka nije donijeta nego se ostalo pri podjeli zimskih praznika na dva dijela. Nastavna godina ide po planu i školskom kalendaru.
Ovo je
međutim prva školska godina prakse dvodijelnih zimskih praznika. Prvi dio zimskog odmora završio je jučer, a drugi dio počinje 21. veljače i završava 25. veljače što znači da će učenici u školi provesti tjedan dana nakon kojih će opet imati prekid što je bizarno pa i štetno tim prije jer već 14. travnja slijede novi praznici koji traju do 22. odnosno zbog vikenda do 25. travnja, a škola završava već 21. lipnja. Drugo će polugodište u osnovnim i srednjim školama biti rascjepkano i bez kontinuiteta čak i ako ne dođe do mogućih prekida nastave zbog širenja zareze.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.