Datum objave: 09. Siječanj 2022

KORONAVIRUS / U Županiji dana imamo više od 130 novooboljelih, više od trećina ih je u Kninu

Diana Ferić
Diana Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 139 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, polovica testiranih. Među njima je  56 osoba s područja Knina, 27 osoba s područja Drniša, 23 osobe s područja Šibenika, sedam osoba s područja Ružića, šest osoba s područja Kistanja, četiri osobe s područja Unešića, po tri osobe s područja Biskupije i Promine, po dvije osobe s područja Ervenika, Vodica i Primoštena te po jedna osoba s područja Tribunja, Tisnog, Bilica i Murtera.

Nažalost, preminula je ženska osoba (1938. godište), koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 1670 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječe se 63 osobe, od kojih je 15 osoba na respiratoru. U kninskoj bolnici liječi se 15 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2710 osoba. Od toga je 2621 bliski kontakt oboljelih, a za 89 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 359 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Iz kategorije: Vijesti