Sidebar Menu

Datum objave: 04. Siječanj 2022

TETOVAŽA / EU zabranila tetoviranje u boji, a Kina tetoviranim nogometašima zabranila igranje u svojim klubovima i reprezentaciji.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Europska unija uvela je s prvim danima 2022. godine još jednu zabranu – zabranila je tetoviranje u boji odnosno uporabu tinte u boji. To znači da je u EU od sada moguće samo crno-bijelo tetoviranje. Razlog? Tinte za tetoviranje u boji mogu biti kancerogene. Sve boje za tetovažu u EU zabranjene su još 2020. godine, ali je odluka stupila na snagu tek sada. Točnije rečeno nisu zabranjene tinte za tetoviranje u boji kao takve nego su zabranjene kemikalije koje sadržavaju, a među njima su primjerice i konzervansi. Ova, po mnogima, kontraverzna i besmislena odluka vremenski se preklopila s još neobičnijom odlukom Kine. Naime ta je država zabranila tetoviranim nogometašima igranje u svojim klubovima i u reprezentaciji. Razlog? Nogometaši moraju biti uzorni i moraju davati osobni primjer odgovornog društvenog ponašanja. Pravni stručnjaci smatraju da su ove odluke neodržive jer zadiru u temeljna ljudska prava.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.