Sidebar Menu

Datum objave: 04. Siječanj 2022

COVID POTVRDE / Hrvatska uvodi mogućnost biranja COVID potvrde o preboljenju, testiranju ili cijepljenju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska među prvima u EU uvodi sustava mogućnosti biranja vrste COVID potvrde za osobe koje imaju više osnova za njeno dobivanje. Riječ je o mogućnosti izbora između COVID potvrda o preboljenju, testiranju ili cijepljenju. Ova se mogućnost uvodi kako bi Hrvatska odgovorili na zahtjeve korisnika sustav EU digitalnih COVID potvrda u RH uveden 1. siječnja 2022. godine. Osobama koje imaju osnovu za više vrsta potvrda sustav je do sada nudio potvrdu koja je najpovoljnija za njih, odnosno, onu koja traje najduže. Ipak, s obzirom na sve češće zahtjeve za potvrdama o testiranju pojedinih država članica, unatoč postojećim potvrdama o cijepljenu ili preboljenju, omogućen je samostalni izbor potvrda.
Kao i
do sada građani potvrde mogu preuzeti kroz sustav e-Građani ili na lokacijama na kojima se izdaju potvrde. Sustav za izdavanje EU COVID potvrda nema ograničenje u broju važećih potvrda koje je moguće preuzeti. Hrvatska prati propise koji reguliraju izdavanje EU digitalnih COVID potvrda i promptno implementira sva nova pravila, a u isto vrijeme osluškuje potrebe i komentare korisnika kako bi im osigurali jednostavnije korištenje. S ciljem osiguravanja što boljeg korisničkog iskustva kontinuirano se nadograđuje i mobilna aplikacije CovidGO. Aplikacija je preuzeta više od 500 tisuća puta, a ovisno o potrebama, građani je koriste za validaciju potvrda te za pohranjivanje potvrde u digitalni novčanik. Kroz sustav COVID potvrda u RH od 1. lipnja prošle godine izdano je više od 5 milijuna potvrda.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.