Sidebar Menu

Datum objave: 04. Siječanj 2022

FLURONA / Uz brzo mutirajuću koronu stiže nova virusna pošast. Zove se flurona. Riječ je o istovremenoj zarazi gripom i koronom.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Virusi su se, nema sumnje, urotili protiv ljudske vrste i počeli su je sustavno napadati gerilskom taktikom iznenadnih napada novim mutacijama za koje ljudi još nemaju lijeka, ali i inovativnim kužnim agensima. Dok se čovječanstvo još hrva s omikron varijantom brzo i nepredvidivo mutirajuće korone već stiže nova virusna pošast koja je dobila ime nekoliko dana prije nego što se pojavila u Hrvatskoj. Riječ je o fluroni – istovremenoj zarazi gripom i koronom. Flurona se već pojavila u nekoliko zemalja, a dijagnosticirana je i u Hrvatskoj. Za sada nema informacija jesu li oboljeli od flurone bili cijepljeni ili ne. Prema prvim informacijama simptomi gripe i korone su isti. Znanstvenike pojava flurone zabrinjava tim prije jer nisu uspjeli objasniti zašto prošle godine nije bilo inače uobičajene epidemije gripe.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.