Datum objave: 03. Siječanj 2022

POGORŠANJE VREMENA / Na Jadranu će prevladavati oblačno vrijeme s jugom, i dalje toplo

Diana Ferić
Diana Ferić

Umjereno, na Jadranu ponegdje i pretežno oblačno, a malo kiše past će mjestimice duž obale i u gorju, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod.

Anticiklonalni greben u postupnom je slabljenju, a sa zapada se premješta i frontalni poremećaj. Time nastupa kraj perioda stabilnog vremena kojeg smo imali u prethodnim danima. Guste magle bilo je ponovno sinoć i rano jutros, a jutros na cijelom području prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka su odnosu na prethodne dane malo niže i kreću se od 4°C u Drnišu, do 10 stupnjeva uz obalu.

Danas će u Dalmaciji prevladavati promjenljivo oblačno vrijeme sa povremenim sunčanim razdobljima. Lokalno može pasti malo kiše ili rosulje, a prijepodne će mjestimice biti magle i to osobito zapadnije od Pirovca. Zapuhat će umjereno jugo, a najviša dnevna temperatura zraka kretati će se od 13 do 16 °C.

U narednim danima jugo će jačati pa će i sunčanih razdoblja i raskidane naoblake u odnosu na danas biti nešto više. Temperature zraka i to osobito one noćne biti će u porastu, a dnevne bez veće promjene u odnosu na prethodne dane, javlja Šibenik Meteo.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: