Datum objave: 02. Siječanj 2022

PAPA FRANJO: Zauzmimo se za majke i zaštitu žena. Koliko je nasilja nad ženama, a povrijediti ženu znači uvrijediti Boga.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prvoga dana u godini Na svetkovinu svete Marije Bogorodice papa Franjo je posvetio majčinskoj, velikodušnoj i plodonosnoj ljubavi Marijinoj, a u propovijedi je istaknuo da majke, žene, ne gledaju svijet da bi ga iskoristile, nego kako bi imao život.
-I dok majke daruju život, a žene čuvaju svijet, zauzmimo se svi u promicanju majki i zaštiti žena. Koliko je nasilja nad ženama! – kazao je Papa te istaknuo – Povrijediti ženu znači uvrijediti Boga, koji je ljudskost uzeo od žene; ne od anđela nego od žene. Majke znaju prevladati prepreke i sukobe, znaju pobuditi mir. Sposobne su držati zajedno niti života. Potrebni su nam jer znaju tkati niti zajedništva kako bi bilo u suprotnosti s previše bodljikavih niti podjela; a Crkva je majka, Crkva je žena.
Papa Franjo je pozvao vjernike da se stave pod zaštitu Majke Božje, ne bojeći se kušnji, u radosnoj sigurnosti da je Gospodin vjeran i zna križeve preobraziti u uskrsnuće. Pritom ih je pozvao da ustanu i zajedno, poput kršćana u Efezu, tri puta ponove zaziv „Sveta Majko Božja“.

Izvor: Vatican News

Iz kategorije: Vijesti