Datum objave: 01. Siječanj 2022

SPOMENAR / U novogodišnjoj noći opljačkana šibenska prodavačica voća i povrća. Lopovi nisu dirali njen nakit, zlato, krzna i svilu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U novogodišnjoj noći nepoznati su lopovi opljačkali prodavačicu voća i povrća sa šibenske pijace Katu Š. poznatu po njenom bogatstvu i imetku. Lopov ili lopovi, redarstvo još ne zna je li Katu Š. okrao netko sam ili je lopova bilo više, odnijeli su iz njenog ormara gotovinu u domaćoj i stranoj valuti u visini godišnjeg beriva boljeg advokata. Policiju zbunjuje što iz iste ladice u kojoj je bio novac nije ukradeno ništa drugo iako je u njoj bio i sav zlatni i srebrni nakit gospođe Š., dukati i ušteđevina u zlatu. Isto tako lopovi nisu dirali njena krzna i haljine od svile. Saznaje se da je policija mišljenja da su lopovi odnijeli samo novac jer bi im se po zlatu i nakitu lako ušlo u trag.
Za spomenuti je da Kata Š. nikada nije zaključavala svoju kuću jer je bila uvjerena da su Šibenčani pošteni i časni ljudi koji ne kradu. Ni sada ne želi ni čuti za mogućnost da ju je pokrao neki Šibenčanin, a još manje bilo tko od njenih susjeda.

Šibenik, 1937.

Iz kategorije: Vijesti