Datum objave: 28. Prosinac 2021

DOBRA VIJEST / Poduzeće Vinoplod - vinarija gotovo tri godine prije zadanog roka ispunilo sve obveze iz predstečajnog sporazuma

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Isplatom svih preostalih dugova prema vjerovnicima u iznosu od 5,3 milijuna kuna poduzeće Vinoplod – vinarija Šibenik je 28. prosinca 2021. godine, tri godine zadanog roka, ispunilo je sve svoje obveze iz predstečajnog sporazuma zaključenog u rujnu 2019. godine. Sredstva za potpunu i prijevremenu isplatu vjerovnika Vinoplod - vinarija je osigurla dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom kreditnim zaduženjem, što je bilo moguće zahvaljujući brzom i uspješnom restrukturiranju te poboljšanju likvidnosti i profitabilnosti poslovanja. Prethodno je godinama, sve do zaključenja predstečajnog sporazuma to poduzeće bilo u teškoj financijskoj situaciji koja je ugrožavala održivost i očuvanje poslovanja. Ulaskom zagrebačkog „Badela 1862” kao strateškog partnera i novog vlasnika poduzeća, Vinoplod - Vinarija je u kratkom roku financijski stabilizirana te je započela proces oporavka i unapređenja poslovanja. Korištenjem sinergija, racionalizacijama poslovanja i novim ulaganjima poduzeće je dodatno ojačalo svoje pozicije na domaćem tržištu i povećalo izvoz te će 2021. godinu zaključiti s pozitivnim rezultatom.
-Iznimno smo zadovoljni što ćemo zahvaljujući prijevremenoj isplati vjerovnika već
2022. godine moći poslovati u normalnim uvjetima, u potpunosti se fokusirajući na daljnji razvoj Vinoploda. Nastavljamo s operativnim restrukturiranjem, ulaganjima u modernizaciju, prodaju i marketing s ciljem daljnjeg jačanja tržišnih pozicija naših jakih brendova i visoko kvalitetih proizvoda, - ističe povodom odlične poslove vijesti za Vinoplod – vinaru, ali i šibensko gospodarstvo, Krešimir Lokas, predsjednik Uprave poduzeća Vinoplod - vinarija.

Foto: Vinoplod - vinarija Šibenika

Iz kategorije: Vijesti