Datum objave: 24. Prosinac 2021

KORONAVIRUS DANAS / Imamo upola manje novooboljelih nego jučer, ali i dalje velik broj, povećava se broj teških slučajeva

Diana Ferić
Diana Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 132 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije; 67 osoba s područja Šibenika, 11 osoba s područja Vodica, po devet osoba s područja Primoštena, Drniša i Tribunja, sedam osoba s područja Rogoznice, pet osoba s područja Knina, četiri osobe s područja Promine, tri osobe s područja Murtera, po dvije osobe s područja Bilica i Tisnog te po jedna osoba s područja Unešića, Ervenika, Kijeva i Pirovca.

Trenutno je 876 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječe se 43 osobe, od kojih je 13 osoba na respiratoru. U kninskoj bolnici liječi se devet osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2151 osoba. Od toga je 2128 bliskih kontakata oboljelih, a za 23 osobe je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 389 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

"Pretpostavljam da su se ljudi ipak malo opustili u predblagdansko vrijeme i da se malo više druže, ali su i zaboravili na osnovne epidemiološke mjere, ali naša županija spada među one koje su po broju cijepljenih ispod prosjeka", rekla je za HRT Ankica Parat Baljkas, voditeljica Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije o velikom broju novooboljelih.

Iz kategorije: Vijesti