Datum objave: 17. Prosinac 2021

ADVENT NA TROMILJI / Zahvaljujući suradnji s JU NP KRKA Lozovac prvi put organizira Advent

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas su ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica i predstavnik Udruge Titius Lozovac Ante Gulin potpisali ugovor o sponzoriranju lozovačkog Adventa i time dodatno učvrstili suradnju Ustanove s lokalnom zajednicom.

„Uspješna i kontinuirana suradnja s lokalnim stanovništvom preduvjet je zaštite Nacionalnog parka i razvoja krajeva uz Krku. Iznimno nam je drago podržati inicijativu koje lokalno stanovništvo pokazuje kad je riječ o projektima od interesa za širu zajednicu, a posebno kada je riječ o očuvanju baštine i tradicije te rada s djecom i mladima. Svima želimo ugodno adventsko druženje i sretne blagdane!“ kazala je Nella Slavica.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Mjesnog odbora Lozovac, udruge Krka nam je mati i Udruge branitelja Lozovac, Gradina, Konjevrate, Goriš i Brnjica.

„Ove zime prvi put u našem mjestu organiziramo Advent u trajanju od tri dana. Cilj nam je povezati stanovništvo ovoga kraja i organizirati događanje koje će postati tradicija, u kojem bi sudjelovali svi mještani s područja Župe sv. Ivana, pa i šire, te uključiti djecu u rad zajednice i humanitarno djelovanje“, istaknuo je Ante Gulin te dodao: „Pozivamo sve da nam se pridruže na Adventu Lozovac i blagdane dočekaju u veselom okruženju.“

Advent na Tromilji trajat će od 17. do 19. prosinca. Na njemu će posjetitelji, uz jelo i piće, moći uživati i u glazbenim sadržajima koje će izvoditi lokalni glazbenici. Kupnjom rukotvorina i ukrasa koje su izradila djeca u sklopu akcije „Anđeli za Anđela“, sudionici će se moći pridružiti humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u liječenju malene Kiare Goršić i time pokazati svoje veliko srce.

Iz kategorije: Vijesti