Datum objave: 17. Prosinac 2021

GOZBA ZA UMIROVLJENIKE / Ivo Svirčić počastio svoje umirovljenike bakalarom i morskim delicijama

Diana Ferić
Diana Ferić

 Pravu gozbu za članove Udruge umirovljenika  "Krešimirov grad"  priredio je danas Ivo Svirčić, dugogodišnji glavni kuhar u Veleposlanstvu Rh u SAD -u , počasni član Hrvatskog diplomatskog zbora i dobitnik niza kuharskih diplomatskih nagrada.

Donirao im je  više od 100 porcija bakalara, spremljenog na više načina, pržene ribe te tjestenine i riže s plodovima mora,a počasti ih je i svojih vinom.
„Ja sam član ove udruge. Korisnik sam njihovog projekta osiguravanja gerontodomaćica za stare i nemoćne i odlučio sam članove ove udruge  u ovo predbožićno vrijeme počasiti svojih delicijama. Ja sam osigura i namirnice i pripremio sva jela ,a najveća nagrada mi je bilo gledati ih kako su u njima uživali”, kazao nam je Ivo Svirčić.

Vinko Piližota, predsjednik Udruge umirovljenika Krešimirovog grada zahvalio je Ivi Svirčiću na toj gesti u ime svih svojih članova naglasivši da ovu godinu ispraćaju vrlo zadovoljni s obzirom na to da ta udruga provodi ili je provela čak pet programa za koje su iz domaćih i europskih fondova dobili oko 5,2 milijuna kuna. Zahvaljujući tome umirovljenicima, članovima te udruge život je postao zanimljiviji i lakši, a omogućeno im je da se bave nizom aktivnosti od gimnastike do nordijskog hodanja ili pak slikanja i rada decoupage tehnikom, a 120 umirovljenika dobiva pomoć u kući.
Rezultat je to suradnje predsjednika te umirovljeničke udruge Vinka Piližote s timom mladih stručnjaka na čelu s Ivom Bračić Janjić koji su osmislili te programe i uspjeli za njih dobiti novac.

Iz kategorije: Vijesti