Sidebar Menu

Datum objave: 15. Prosinac 2021

NIJE DOBRO / Imamo više od 200 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Županiji, ne reagira se na te velike brojke

Diana Ferić
Diana Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 208 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 127 osoba s područja Šibenika, 35 osoba s područja Vodica, po osam osoba s područja Murtera i Primoštena, sedam osoba s područja Tribunja, po pet osoba s područja Tisnog i Skradina, četiri osobe s područja Drniša, tri osobe s područja Rogoznice, po dvije osobe s područja Pirovca i Bilica te po jedna osoba s područja Knina i Unešića. To je čak polovica testiranih. Epidemiološka slika u Županiji se očito pogoršava zbog neodgovornog ponašanja građana, vjerojatno i okupljanja bez kontrole, ali nitko ne reagira.

Preminuo je 79. godišnji muškarac  koji se liječio u šibenskoj bolnici.

Trenutno su 584 aktivna slučaja oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 35 osoba, od kojih je devet osoba na respiratoru. U kninskoj bolnici liječi se 12 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1329 osoba. Od toga je 1317 bliskih kontakata oboljelih, a za 12 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 422 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.