Datum objave: 14. Prosinac 2021

SJEDNICA GV - a / Proračun jedva prošao, prihvaćen i jedan amandman SDP -a vezan za menstrualno siromaštvo

Diana Ferić
Diana Ferić

Tijesno, s 11 glasova za, 6 protiv i 2 suzdržan prihvaćen je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Šibenika  gradonačelnikov Prijedlog proračuna za 2022. godinu koji je težak oko 431 i pol milijun kuna. 

Prema objašnjenju Slobodana Tolića, pročelnika gradskog Odjela za financije, bit će, uz ostalo,  utrošen se na pokrivanje manjka iz prethodne godine te na EU projekte na Zlarinu i Podima, na projekt Integrirana mobilnost, kao i na obnovu tvrđave sv. Ivan, a od većih nacionalno sufinanciranih projekata tu su još i dječji vrtić Ljubica i postavljanje videonadzora na javnim površinama,a predviđeno je i prosječno povećanje plaća od 5 posto. 

Najdetaljnije je prijedlog proračuna  o odnosu na ovogodišnji izanalizirao vijećnik Domovinskog pokreta Mario Kovač, ali ga je predsjednik Vijeća Dragan Zlatović prekinuo i prije nego što je dovršio sve što je želio reći. 
Amandmane je predložio Tonći Restović u ime Kluba vijećnika SDP -a i, začudo, jedna je i prošao, a to je da se u gradskom proračunu osiguraju sredstva za higijenske uloške za učenice osnovnih škola u borbi protiv menstrualnog siromaštva. Amandman da se osiguraju sredstva za uvođenje građanskog odgoja u škole da Šibenik ne bi kaskao za drugim sredinama kao i amandman da se financijski pomogne parovima u Šibeniku koji idu na medicinski potpomognutu oplodnju gradonačelnik Burić je odbio. 
 
 
Prihvaćeni su amandmani Suverenista Nenada Samaržije i  Nenada Renje, koalicijskih partnera HDZ -a .
Samaržija je predložio obnovu bedema u Docu, na čemu se već radi, a Renje osiguranje sredstava za uređenje platoa ispred crkve u Vrpolju.
Iz kategorije: Vijesti