Datum objave: 14. Prosinac 2021

KIARA JE USPJELA / Uključena je u kliničku studiju i slijedeći tjedan putuje na liječenje u University California u San Francisco

Diana Ferić
Diana Ferić

Mala Kiara Goršić je uspjela - uključena je u kliničku studiju koja je bila prvi izbor liječnika u Hrvatskoj koji  vode Kiarino liječenje. Slijedeći tjedan putuje na liječenje u University California u San Francisco, napisao je na svom Facebook profilu poznati liječnik, Šibenčanin Miljenko Bura.

Dragi prijatelji, drago mi je da vas mogu obavijestiti da je naša Kiara našla svoj put kroz internacionalne institucije i stranputice i da slijedeći tjedan putuje na liječenje u University California u San Francisco. Kiara je uspjela - uključena je u kliničku studiju koja je bila prvi izbor liječnika koji ovdje vode Kiarino liječenje. Drago mi je da sam bio dio tih napora i podrške roditeljima koji su sebi postavili vrlo težak zadatak, da Kiari pronađu najbolji put za nastavak liječenja. Kiara je prvo dijete iz Hrvatske koje zbog liječenja tumora mozga odlazi na liječenje u USA! To se moglo planirati samo zbog velike podrške najšire javnosti koja je do sada iskazana. Pozivam i Vas da se uključite i pozovete svoje prijatelje da se pridruže u podršci liječenja koje je planirano za slijedeće dvije godine. Sve informacije za uključivanje možete pronaći na stranici i blogu Kiara želi život, a još samo danas aktivan je i broj 060 9003.istaknuo je.

"MR je pokazao pseudoprogresiju (povećanje tumora), ali to je bilo očekivano, kaže Kiarina mama Matea Goršić za HRT i dodaje da je mnogo važnije što nema metastaza i proširenja pa su na taj način ispunili uvijete za prijam u kliniku u San Franciscu.

Na kliničkoj studiji u San Franciscu provodi se ONC oralna kemoterapija koja se do sada u nekoliko slučajeva pokazala kao dosta uspješna, stabilizira i usporava rast tumora na određeno vrijeme.

- ONC daje obećavajuće rezultate i daje barem šansu za borbu – naglašava mama Matea.

Kako nisu bili upoznati sa zdravstvenim sustavom u SAD-u te nisu imali nikoga u San Franciscu, Kiarini su roditelji zamolili za pomoć Hrvate koji žive u toj državi.

- U San Franciscu, nažalost, nemamo nikoga i ne znamo što očekivati od Amerike i znam po tatama i mamama koji su bili u Americi, jednostavno tamo je neki drugačiji sistem, tamo treba biti dosta oprezan sa svime, upućeni smo da isti lijek u jednoj ljekarni ne košta jednako kao u drugoj ljekarni, da treba paziti i s kojim se taksijem voziš, tako da jednostavno eto, ako netko možda živi u toj državi, ne mora baš u tom gradu, da nam izađe u susret i javi nam se bilo emailom, bilo mobitelom, da nas uputi kako funkcionira taj sustav – zamolio je Kiarin tata Valentino Goršić.

Danas je zadnji dan za pozive na humanitarni telefon za pomoć maloj Kiari.

Iz kategorije: Vijesti