Datum objave: 13. Prosinac 2021

ARGONAUTA POZIVA / Izradite božićne ukrase s Marcom, Costanzom i Marisol i prikupljajte novac za Kiaru

Diana Ferić
Diana Ferić

Troje mladih volontera iz Italije i Španjolske koji su u Murter stigli kroz program Europskih snaga solidarnosti. Marco Mazzota, Costanza Lauria i Marisol Navarro I volonterski rade u udruzi Argonauta inicirali su porojekt za sve škole kako bi se skupio novac za lječenje male Kiare Goršić I poručuju: “Uzmite škare, papir I lijepilo u ruke!”.

Njih troje su postali dio lokalne zajednice. Čuvši za priču male Kiare iz Tribunja odlučili su, najbolje kako znaju, ponuditi svoju pomoć u ovoj situaciji koja je opet ujedinila cijelu Hrvatsku u skupljanju sredstva kako bi se maloj djevojčici omogućilo liječenje u SAD-u. Marco, Costanza i Marisol snimili su video kojim, u ovo predblagdansko doba, pokazuuju kako svatko od nas može pomoći koristeći samo škare, papir i ljepilo, odnosno svoju kreativnost, ali poduzetništvo. Predlažu da se po njihovim uputama izrade zanimljivi božićni ukrasi koji se mogu iskoristiti za prikupljanje sredstava, a koja bi se onda preusmjerila na Kiarin račun. Posebno je ovaj video usmjeren djeci, odnosno učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim učiteljima i profesorima pa Marco, Costanza i Marisol pozivaju sve osnovne srednje škole da odvoje dio svog vremena na satu likovne kulture, izrade ove lijepe ukrase, organiziraju božićni sajam na kojem će skupljati donacije i naposlijetku učine dobro djelo i sami nagovijeste svjetlo poput sv. Lucije.”, priopćili su iz Udruge “Argonauta”.

 Nadaju se da će se škole odazvati u što većem broju i da će pridonijeti velikom rezultatu. Nedavno je obilježen Međunarodni dan volontera, no vrijednost, plemenitost i korist njihovog rada trebalo bi isticati i u ostalim danima u godini.

INFO Podatci za uplatu Nazovi 060 9003 https://gogetfunding.com/svizakiaru/ Doniraj na: HR9125030073251005176 SWIFT/BIC: VBCRHR22 Sberbank d.d. Vlasnik računa: Matea Lambaša Goršić Adresa: Šibenik Model HR99 Opis plaćanja donacija za Kiarino liječenje

Video

Iz kategorije: Vijesti