Sidebar Menu

Datum objave: 07. Prosinac 2021

KORONA & BOŽIĆ / Za Božić na mise, u restorane i trgovačke centre bez COVID potvrda?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prema aktualnim najavama Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske ne planira uvođenje strožih mjera za božićne blagdane i sam Božić. Iako je bilo najava da će biti pooštrena primjena COVID potvrda i proširenje obveze COVID potvrda možda čak i za ulazak u ugostiteljske objekte i trgovačke centre, čini se da do toga neće doći. Kako se neslužbeno saznaje COVID potvrde neće biti potrebne za ulazak u crkve i okupljanja na misnim slavlja tijekom blagdana, a nije izvjesno da će biti biti potrebne za ulazak u ugostiteljske objekte i trgovačke centre. Sve to ne znači da će biti ukinute dosadašnje epidemiološke mjere, dakle obvezno nošenje maski, ograničeni broj osoba u zatvorenim prostorima i pridržavanja minimalne respiratorne distance.
Moguće je da će Crkva i Stožer ipak inzistirati da se mise gdje god je to moguće održavaju na otvorenom, a tamo gdje to nije moguće da se dosljedno ograniči broj nazočnih osoba.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.