Sidebar Menu

Datum objave: 05. Prosinac 2021

KORONA / Šibensko -kninska žuanija ima samo 14 novooboljelih. Je li to trak svjetla u tamnoj sjeni prijetnji novih mutacija korone?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tijekom protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji od korone je oboljelo 14 osoba, 10 s područja Šibenika, tri s područja Vodica i jedna s područja Tribunja. Budući da je testirano 135 osoba te da je među njima bilo „samo” 10 posto zaraženih koronom moguće je nadati se da je to trak svjetla i dašak optimizma u tamnoj sjeni prijetnje novih sojeva korone koji ugrožavaju čovječanstvo. Na žalost umrla je još jedna osoba. Riječ je o muškarcu rođenom 1951. godine koji se liječio u šibenskoj bolnici. Trenutno je 570 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječe se 54 osobe, od kojih
je 14 na respiratoru. U kninskoj bolnici liječi se 10 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 894 osobe. Od toga je 888 bliskih kontakata oboljelih, a za šest osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku. U posljednja 24 sata uzorkovano je i za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.