Datum objave: 01. Prosinac 2021

FRANCISKOVIĆ PROSVJEDNICIMA U ŠIBENIKU /Tražim discipliniranu božju vojsku ,poredanu po vojničkim principima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Protivnici covid potvrda i oštrijih epidemioloških mjera najavljivali su večeras masovni skup na šibenskoj Poljani, a okupilo se manje od stotinjak građana, uglavnom istih prosvjednika koje viđamo na takvim skupovima u Šibeniku. Glavni govornik bio je Marko Francišković, čovjek prijavljen zbog toga što je prije više od dva tjedna na velikom prosvjedu protiv covid-potvrda poveo prosvjednike na HRT što je izazvalo pozornost i nacionalnih medija,

 Na prosvjedu koji je Francišković najavio kao "veliko okupljanje hrvatskih ratnika spremnih za oslobađanje Hrvatske", uz slogan "Mobilizacija Dalmacija", okupilo se oko 50 ljudi, javlja HINA. 

Stiglo je i 15-20 bajkera.

Skup je počeo nešto iza 18 sati, a zapaljena je i bengalka.

"Valjda mi najbolje znamo odlučivati o svojim životima, a ne da prepuštamo odluke psihopatima i nakazama", kaže jedan govornik. Strah ih je suočiti se s istinom. Strah ih je jer se nisu povezali sa Stvoriteljem na nebu, da znaju da prava snaga otud dolazi. I bez obzira na to koliko smo mi sad ovdje naizgled malobrojni, ako smo sa Gospodarom Svjetova, sa Stvoriteljem, mi smo najjači, zapamtite to i ne sumnjajte u to. Nemojte posustati u borbi, budite još žešći i još ustrajniji", rekao je jedan govornik.

Francišković se nadovezao: "Ovo je jako dobro 'U boj, u boj za narod svoj', a nadopunio bih: I za gospodara na nebu jer on je onaj koji nam daje pobjedu.

"Ja tražim njihovo suđenje i odgovornost za sve zločine i za izdaju hrvatskog naroda. Ako bog da, to ćemo gledati, to će Hrvatska televizija direktno prenositi. Dat ćemo im priliku da iznesu svoju obranu, neće biti nikakvog iživljavanja, nikakvog linča, nikakvog nasilja. To nismo mi, to nije po božjim odredbama. Prema ratnim zarobljenicima i najgorem neprijatelju mora se odnositi sukladno božjim zakonima i humanosti u nama ljudima. Dati mu hranu, brinuti se o njemu, dati da iznese obranu i onda ga pravično suditi do kraja", rekao je Francišković. 

"Bilo mi je lijepo u Zagrebu, tako kako je, ali to je daleko od prave disciplinirane božje vojske. Ne smije biti nikakvog alkohola, ne smije biti nikakvih pijanaca, nereda. Mora biti prava vojska poredana po vojničkim principima, kako bog zapovijeda. Upute su, nadam se, jasne. Širite ovo što dalje", rekao je.

FOTO: Screeenshot, ŠibenikIN

Iz kategorije: Vijesti