Sidebar Menu

Datum objave: 29. Studeni 2021

ZIMSKI UVIJETI NA CESTAMA / Ne krećite na put bez zimske opreme. U Lici i Gorskom kotaru ima snijega na cestama

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatski autoklub upozorava na zimske uvijete voženje na hrvatskim cestama. Pogoršanje vremena donijelo je obilne oborine koje su izazvale brojne odrone ponajviše duž Jadranske magistrale, a kolnici su kliski. Ima i puno magle. U Lici i Gorskom kotaru na cestama ima i snijega pa HAK savjetuje da se na put ne kreće bez zimske opreme.
Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo II i Kikovica (isključivanje na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i na čvoru Kikovica za smjer Zagreb), DC3 Zdihovo-Rijeka, DC32 GP Prezid-Parg-Delnice, DC203 GP Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Meja, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac te na svim lokalnim i županijskim cestama na području Korenice. Zbog snijega zimska oprema obavezna je na Istarskom ipsilonu (B8) na dionici Rogovići-tunel Učka-Matulji.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.