Datum objave: 27. Studeni 2021

ŠIBENSKO - KNINSKA ŽUPANIJA / Umro 74 - godišnjak s koronavirusom, još 162 nova slučaja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 160 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije: 58 osoba s područja Šibenika, 39 osoba s područja Knina, 14 osoba s područja Drniša, 12 osoba s područja Vodica, sedam osoba s područja Tisnog, pet osoba s područja Promine, četiri osobe s područja Unešića, tri osobe s područja Ružića, po dvije osobe s područja Pirovca, Rogoznice, Primoštena, Tribunja, Biskupije, Bilica, Kistanja i Murtera te po jedna osoba s područja Ervenika i Skradina. To je gotovo polovica testiranih.

Nažalost,  preminuo je muškarac (1947. godište), koji se liječio  u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 808 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 46 osoba, od kojih je 12 osoba na respiratoru. U kninskoj bolnici liječi se 17 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1378 osoba. Od toga je 1350 bliskih kontakata oboljelih, a za 28 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 365 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Iz kategorije: Vijesti