Sidebar Menu

Datum objave: 27. Studeni 2021

BLAGOSLOV OBITELJI / Svaki župnik u šibenskoj biskupiji prilagodit će blagoslov obitelji okolnostima u svojoj župi .

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Svjesni da dio vjernika ove godine neće biti u mogućnosti ili sklon primiti svećenika u okolnostima epidemije i provođenja epidemioloških mjera, da su neki vjernici oboljeli, a neki u izolaciji te da dolazak svećenika k vjernicima objektivno predstavlja rizik i za obitelj i za svećenika, šibenska je biskupija donijela odluku da se ove godine omogući blagoslov obitelji prema više modela i načina koje će svaki župnik izabrati i prilagoditi prilikama u svojoj župi. Jednako tako ostavljena je mogućnost da se blagoslov obitelji odgodi za proljeće, odnosno vrijeme Korizme. Isto tako u biskupiji je dogovoreno da se još neće raditi raspored slavlja krizmi za iduću godinu nego će o tome biti govora na prvim susretima svećenika u slijedećoj godini.
Ove odluke nakon izvješća biskupa Rogića dogovorili su dekani Šibenske biskupije: don Anto Omazić dekan Ražinskog dekanata, fra Jozo Jukić dekan Unešičkog dekanata, fra Ivan Vidović dekan Drniškog dekanata, don Tomislav Puljić dekan Gradskog dekanata, don Lazar Čibarić dekan Tišnjanskog dekanata, don Darko Poljak dekan Skradinskog dekanata, don Franjo Glasnović dekan Vodičkog dekanata i don Filip Rodić u ime dekana primoštenskog. Susretu su nazočili generalni vikar mons. Marinko Mlakić i tajnik i ekonom biskupije don Roko Glasnović.

Skrenuta je pozornost na pridržavanje mjera u svim pastoralnim aktivnostima i liturgijskim susretima u Došašću.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.