Datum objave: 25. Studeni 2021

POSAO KAO POZIV / Gradonačelnik Burić primio nagrađivanu učiteljicu razredne nastave Branku Pastuović

Diana Ferić
Diana Ferić

Branku Pastuović, učiteljicu razredne nastave u OŠ Brodarica  s ravnateljicom škole Majom Morić Kulušić primio je danas gradonačelnik Šibenika  Željko Burić u povodu osvajanja godišnje  "Nagrade Ivan Filipović" Ministarstva znanosti i obrazovanja u području osnovnog školstva.

Ova šibenska učiteljica, kao istaknuti prosvjetni djelatnik, najveću hrvatsku nagradu u prosvjeti dobila je treći put.

„ Od srca vam čestitam na postignutim rezultatima i zaista je posebno zadovoljstvo kad te rezultate vrednuje struka. Svjesni smo da su upravo nastavnici, učitelji i profesori, kao i djelatnici u predškolskom odgoju u ovom zahtjevnom vremenu podnijeli velik teret, održali interes djece za edukaciju te prilagođavali nastavne sadržaje raznim modelima poduke. Također, ogromna zadaća je i sačuvati dječju zaigranost, maštu i kreativnost, kako bi odrasli u zdrave i kvalitetne mlade ljude. Koristim priliku zahvaliti svim djelatnicima odgojno-obrazovnog sustava na profesionalnom pristupu i nesebičnosti koju ulažu za naše mlade, time i za našu budućnost“, kazao je gradonačelnik Burić.

Branka Pastuović je zahvalila gradonačelniku na primanju te istaknula kako su upravo djeca i njihovi uspjesi svakom učitelju izazov i motivacija za rad.

„Ovo je najviša nagrada struke i jako smo ponosni na nju. Određene pomake u odgojno-obrazovnom procesu smo napravili i prije pandemije, što je rezultiralo da smo se dobro snašli u cijeloj situaciji“, istaknula je Branka Pastuović.

U obrazloženju Odluke o dodjeli 'Nagrade Ivan Filipović' navedeno je da se Branka Pastuović dugi niz godina ističe inovativnošću u nastavi s posebnim naglaskom na upotrebu digitalnih tehnologija. Autorica je brojnih digitalnih obrazovnih sadržaja koji su javno dostupni cijeloj obrazovnoj zajednici. Učenici koje podučava postigli su zapažene rezultate na natjecanjima, među njima i na međunarodnom natjecanju u računalnom razmišljanju. Bila je uključena u tom stručnjaka koji su pripremali sadržaje za održavanje nastave na HRT3, te je izradila metodičke preporuke u sklopu projekta Škola za Život. Suautorica je udžbenika te digitalni obrazovni sadržaja uz udžbenike, itd…

„ Nadam se da će ovaj primjer poslužiti i kao motivacija drugim kolegama da pokažu svoj rad jer sam uvjerena da u našim školama imamo izvrsnih kadrova i stručnjaka koji se imaju čime pohvaliti“, kazala ravnateljica Morić Kulušić.

Iz kategorije: Vijesti