Datum objave: 20. Studeni 2021

DANAS PROSVJED U ZAGREBU / Iz Šibenika jutros na prosvjed "Zajedno za slobodu" krenula 4 autobusa s prosvjednicima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Najveći prosvjed protiv šireg uvođenja covid potvrda u Hrvatskoj trebao bi biti održan danas u Zagrebu pod nazivom „Zajedno za slobodu”. Iz Šibenika su krenula 4, iz Splita 8, a iz Zadra 5 autobusa s prosvjednicima no organizatori nisu priopćili koliko je u njima ljudi. Anita Šupe, jedna od najagilnijih protivnica načina na koji se država bori protiv pandemije koronavirusa pozvala je na svom Facebook profilu prosvjednike da objavljuju oni koliko će ih biti i šalju fotografije jer će, kako je kazala, mediji lagati o njihovom broju i znatno će ga umanjiti.

Prosvjednici će se u Zagrebu okupiti na Trgu žrtava fašizma i na Trgu Francuske republike i odatle krenuti na Trg bana Jelačića kako bi, napisali su izrazili gađenje prema represiji HDZ -ove vlade Andreja Plenkovića.

„Ništa sada nije tako važno kao doći u Zagreb u velikom broju. Ovo je momentum koji može, a ja vjerujem i da hoće, preusmjeriti događaje u drugačijem smjeru.Naša brojnosti, odlučnost i nepokolebljivost daje nam ogromnu snagu i moć. Prvi put otkad smo okupirani od ovog agresora na vlasti, događa se NAROD. Hrvatska se digla na noge, svi jedan uz drugog, nema više podjela”, napisala je Anita Šupe na svom Facebook profilu.

Proteklih dana takvi prosvjedi pod nazivom „Svjetlom protiv tame” danima se održavali u brojnim gradovima u Hrvatskoj pa tako i u Šibeniku. Prosvjednici su se posebno okomili na novinare i medije tvrdeći da manipuliraju podatcima, aktualne mjere uspoređuju s onima za vrijeme nacizma, a sebe sa Židovima što je izazvalo zgražanje većeg dijela javnosti jer je riječ o zlouporabi povijesti i žrtava nacizma.

FOTO: Facebook

 

Video

Iz kategorije: Vijesti