Datum objave: 16. Studeni 2021

PETRINA OBJASNIO / Stožeri nisu dobro pripremili uvođenje obavezne covid potvrde pa mi te mjere u Općini Primošten ne primijenjujemo

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Načelnik općine Primošten Stipe Petrina bio je gost N1 Studija uživo i govorio o tome zašto ta općina još uvijek ne provodi odluku o obaveznim covid potvrdama.

 “Tehnički je to dosta zahtjevno, ni protokoli tih mjera nisu dobro obrazloženi. Što se tiče zaposlenika i ustanova koji su pod Općinom Primošten, mislim da je omjer cijepljenih i necijepljenih negdje 50:50. Sama zapovijed Stožera da se provede da ne može u prostor javne ustanove tko nema covid-potvrdu… ne možemo to tehnički provesti jer nemamo osobu koja bi to kontrolirala. Druga stvar, ako i uđe unutra treba se testirati – tko će to testirati i tko će pokriti troškove”, rekao je Stipe Petrina.

Kaže da su nakon objave odluke reagirali prema županijskom i nacionalnom stožeru.

“Za stalni punkt za cijepljenje i testiranje mi moramo ići u Šibenik”, govori.

Čak i da Općina dobije besplatne testove, Petrina se pita što bi radili s njima.

“Tko će od nas testirati? Dobra priprema nije učinjena i sad imate situaciju kakvu imate”, dodao je.

Primoštenski načelnik naglasio je da nije cijepljen, a da se testirao već desetak puta te da je svaki put krvario iz nosa.

- Situacija je jako ozbiljna, mislim da će prije ili kasnije svi doći na red. Države se više ne mogu othrvati pandemiji, je li ona umjetna ili nije, o tom potom. Ali da je bolest smrtna i opasna, to je bez sumnje. Jako bih se rado cijepio kad bih bio siguran u cjepivo - rekao je Petrina, ističući da je cijepljenje ili ne izbor svakog pojedinca.

 

Iz kategorije: Vijesti