Datum objave: 08. Studeni 2021

BIJEDA, BOLEST I NEIMAŠTINA/ Skradinjani žele pomoći svom sugrađaninu koji bolestan živi doslovce u smeću

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Skradinski gradonačelnik Antonio Brajković najavio je danas da će Grad Skradin, koliko god može pomoći Skradinjaninu koji živi u nehigjenskim i posve neodgovarajućim uvjetima.

"Dragi moji Skradinjani šokiran sam kad sam dobio ove fotografije u kakvim uvjetima živi naš sugrađanin.Bolestan i napušten od svih.Pokušajmo se organizirati da nekako pomognemo koliko možemo da izvučemo ga iz ove situacije u kojoj se nalazi već godinama, a sad je tu nastupila i bolest i nemoć”, objavljeno je jučer na Facebook grupi Skradin zbivanja uz fotografije koje svejdoče o tomu da taj nesretni ćovjek spaca doslovce u smeću.

Gradonačelnik Skradina danas je za ŠibenikIN izjavio da mu je taj slučaj poznat.:

Mala smo mi sredina i znao sam da taj čovjek živi teško. Isto tako sam znao da su neki članovi njegove rodbine radili da tome da dobije mjesto u domu za starije i nemoćne osobe, ali je on to odbijao. Ono što nisam znao je da je neko vrijeme gospodin bio u bolnici te da je nedavno vraćen. Jučer me o tome obavijestio jedan naš sugrađanin koji ga je povremeno obilazio – kazao je skradinski gradonačelnik koji se šokirao uvjetima u kojima je zatekao tog muškarcau drugoj polovici sedmog desetljeća života, s više zdravstvenih problema.

Istaknuo je da je Gradu Skradinu kao instituciji dužnost pomoći pri zbrinjavanju tom čovjeka kojem je sva pomoć itekako potrebna

Radimo na tome da mu se pronađe adekvatan smještaj ako se vrati iz bolnice. Naravno, ne možemo ga na ništa prisiliti ako i dalje bude odbijao pomoć, ali Grad će učiniti sve da kroz sustav ili državnih stanova ili domova za starije osobe osigura neku vrstu smještaja našem sugrađaninu”poručio je skradinski gradonačelnik Antonio Brajković, kako javlja ŠibenikIN.

Iz kategorije: Vijesti