Datum objave: 08. Studeni 2021

KORONAVIRUS / Danas nemamo novooboljelih u Županiji, ali je troje pacijenata s koronavirusom umrlo

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nitko od 35 tesitranih u protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije nitko nije bio pozitivan na koronavirus. No tu dobro vijest zasjenilo je da je u protekla 24 sata troje oboljelih umrlo.

Preminule su dvije ženske osobe ( 1939. i 1947. godište) i jedna muška osoba (1952. godište), koje su se liječile u kninskoj bolnici.

Trenutno je 896 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječe se 44 osobe, od kojih je pet osoba na respiratoru, jedna osoba je na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a četiri osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se 11 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1936 osoba. Od toga je 1891 bliski kontakt oboljelih, a za 45 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

 

Iz kategorije: Vijesti