Datum objave: 06. Studeni 2021

KORONAVIRUS / U Županiji 175 novooboljelih, izvan pogona zbog korone više od 3 500 osoba

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 175 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije i to 74 osobe s područja Šibenika, po 27 osoba s područja Drniša i Knina, 14 osoba s područja Vodica, sedam osoba s područja Tisnog, šest osoba s područja Kistanja, četiri osobe s područja Pirovca, tri osobe s područja Primoštena, po dvije osobe s područja Skradina, Murtera, Biskupije, Rogoznice, Promine i Bilica te jedna osoba s područja Kijeva.

Trenutno je 1037 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 46 osoba, od kojih je osam osoba na respiratoru, jedna osoba je na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a četiri osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se 15 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2476 osoba. Od toga je 2403 bliskih kontakta oboljelih, a za 73 osobe je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 416 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Iz kategorije: Vijesti