Datum objave: 05. Studeni 2021

ŠIBENSKO - KNINSKA ŽUPANIJA / Oboljelo još 165 osoba od COVID 19 bolesti, više je i obojelih na respiratoru

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 165 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 88 osoba s područja Šibenika, 23 osobe s područja Knina, 19 osoba s područja Vodica, osam osoba s područja Bilica, šest osoba s područja Skradina, pet osoba s područja Tisnog, četiri osobe s područja Biskupije, po tri osobe s područja Murtera, Promine i Primoštena, dvije osobe s područja Drniša te jedna osoba s područja Rogoznice.

Nažalost, preminuo je muškarac rođen 1939. godine koji se liječio u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 1027 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječe se 52 osobe, od kojih je devet osoba na respiratoru, tri osobe su na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a četiri osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se 10 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 2354 osobe. Od toga je 2327 bliskih kontakta oboljelih, a za 27 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 320 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Iz kategorije: Vijesti