Sidebar Menu

Datum objave: 04. Studeni 2021

IN MEMORIAM / Umro je Boris Baica, ugledni šibenski odvjetnik i sportaš, pripadnik prvog naraštaja šibenskih košarkaša.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Boris Baica, ugledni šibenski odvjetnik preminuo je u 90. godini života. Po završetku gimnazije u Šibeniku upisao je studij prava. Diplomirao je 1956. godine, a dvjetnički pripravnički staž obavio je u Skradinu. Nakon polaganja sudačkog ispita otvorio je odvjetničku kancelariju u Šibeniku, svom rodnom gradu u kojem je proveo cijeli radni vijek. U mirovinu je otišao 1997. godine te je tada svoju odvjetničku kancelariju prepustio sinovima Branku i Frani Baici.
Boris Baica bio je uspješan sportaš. Pripada prvom naraštaju šibenskih košarkaša i sudionik je prve javne košarkaške utakmice koja je u Šibeniku odigrana 1946. godine. Odlično je igrao i nogomet. Bio je zapažen u ekipi „Đak” koja se natjecala u divljoj nogometnoj ligi te je već 1946. godine postao član prvog tima Nogometnog kluba „Šibenik” za koji je igrao do 1956. godine.

Boris Baica u epipi NK "Šibenik"

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.