Datum objave: 02. Studeni 2021

TREBAJU NAŠU POMOĆ / Udovac s osmero male djece moli pomoć svih da bi sagradio kuću, žive u 60 - tak kvadrata

Stanko Ferić
Stanko Ferić
Obitelj Torić treba nasu pomoc, svatko od nas moze pomoci, i najmanja uplata na kraju ce biti velika ko kuća...
 
"Moje ime je Mateo imam 44 godine. Radim i živim u Zadru. Po zanimanju sam profesor povijesti i geografije. Radim u osnovnoj školi, učitelj sam povijesti i geografije. U braku sam bio 12 godina sa suprugom Dijanom, od 2009. godine. Imamo osmero djece: Debora 10 godina, Ana 9 g. Judita 8 g., Šimun 7 g., Klara 6 g., Estera 5 g., Ivan 3 g., i Karmela 1 g. Prošle godine, 2020., se moja supruga Dijana razboljela. Otkrivene su joj bile metastaze malignog melanoma 4. stadija, tj. zloćudni rak kože. Prije toga simptoma nije bilo, sve je bilo u redu u zdravstvenom smislu. Naglo nam se život promijenio, ali usprkos tomu bili smo zadovoljni i sretni, puni nade u njezino ozdravljenje. Poduzete su sve zdravstvene terapije, od pametnih lijekova, zračenja i imunoterapije, ali na žalost nije uspjelo. Dana 16. srpnja 2021. Dijana je preminula sa 37 godina života.Doživjeli smo veliki gubitak, ali svjesni smo kako moramo ići dalje kroz život. Uz ovaj problem, ono što nas u ovoj situaciji dodatno opterećuje, jest naše stambeno pitanje.
Naime, živimo u malom stanu nekih 63 m2 sa dvije sobe i potrebni smo većeg prostora. Budući da ne možemo sami riješiti ovaj problem obraćamo se hrvatskoj javnosti da nam pomogne u kupnji obiteljske kuće kako bi mogli dostojanstvenije živjeti. Od srca vam zahvaljuje obitelj Torić!", poručuje ovaj hrabri otac koji treba pomoć svih nas da bi mogoa skrbiti u normalnim uvjetima za svoje osmero djece.
--------------------------------------------------------------------
Broj za uplatu: IBAN HR12 2340 0093 1135 1377 3
Prikupljanje humanitarne pomoći za obitelj Torić odobrilo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske pod nazivom „Pomoć deveteročlanoj obitelji socijalno osjetljivoj pri kupnji obiteljske kuće u svrhu stambenog zbrinjavanja“. Akcija traje od 1. 11. 2021. do 1. 03. 2022. godine uplatom novčanih priloga građana.
Prema zakonskim odredbama u tu je svrhu otvoren poseban broj kunskog žiroračuna na koje građani mogu uplaćivati svoje priloge za „Kuću za Dijaninu dicu“.
Novac se može uplatiti na račun, s opisom plaćanja Kuća za Dijaninu dicu:
IBAN HR12 2340 0093 1135 1377 3
Vlasnik računa je Marino Jurjević, Murvica, Ulica Tina Ujevića 10, 23000 Zadar, Hrvatska
SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X
Photo: Luka Gerlanc/Cropix

Privatni album obitelji Torlic

Iz kategorije: Vijesti