Datum objave: 28. Listopad 2021

Gradonačelnik Željko Burić primo uspješne sportaše, karataše „Šibenika 1006”, kickboxerice Nives Radić, Karmelu Makelja i Snježanu Prgomet i powerliftera Tea Kalogjeru

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta primili su danas uspješne sportaše, karataše „Šibenika 1006”, kickboxerice KK „Dalmatino” Nives Radić, Karmelu Makelja i Snježanu Prgomet te powerliftera Tea Kalogjeru. Svi oni postigli su zavidne rezultate i donijeli u Šibenik titule svjetskih ni nacionalnih prvaka. Karataši Karate kluba "Šibenik 1066"na Državnom prvenstvo za uzrast djevojčica i dječaka do 14 godina osvojili su devet medalja u konkurenciji više od 600 natjecatelja iz 70 hrvatskih klubova. Od toga je čak osam medalja osvojeno u finalu gdje su mladi Šibenčani slavili pet osvojenih zlata i tri srebra. Zlatom su se okitili Roko Županović, Marko Bulat, Roko Rončević te sestre Mara i Antea Mileta, srebro je pripalo Lani Šuša, Gabrijeli Burić i Franki Savić, a bronca Klari Lakoš.
Na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu Nives Radić, članica kickboxing kluba „Dalmatino” i reprezentativka Hrvatske po peti je puta obranila titulu svjetske prvakinje u superteškoj kategoriji (low kick + 70 kg) svladavši 10 jakih protivnica, sa svjetskim i europskim medaljama. Njezina klupska kolegica Karmela Makelja osvojila je srebro, dok se  Snježana Prgomet vratila  u Šibenik bez medalje, ali je se izvrsno borila.
Powerlifter Teo Kalogjera, na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Švedskoj, postavio je svjetski rekord u potisku s klupe (bench press) podigavši 170 kilograma te ukupnom broju bodova (totalu). U čučnjju (squat) je podigao težinu od 220 kilograma, a u mrtvom dizanju (deadlift) 255 kilograma te je osvojio još tri medalje za svaku disciplinu posebno.  Zlatom se  okitio u potisku s klupe, srebrom u čučnju, a broncom u mrtvom dizanju.

Iz kategorije: Vijesti