Sidebar Menu

Datum objave: 28. Listopad 2021

KORONA / Raste broj oboljelih. U posljednja 24 sata 150 novih slučajeva, najviše u Šibeniku, 40.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 150 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije: 40 osoba s područja Šibenika, 26 osoba s područja Drniša, 20 osoba s područja Knina, 11 osoba s područja Tisnog, 10 osoba s područja Vodica, po sedam osoba s područja Biskupije i Kistanja, šest osoba s područja Murtera, po četiri osobe s područja Ružića i Bilica, po tri osobe s područja Primoštena i Tribunja, po dvije osobe s područja Promine, Rogoznice i Unešića te po jedna osoba s područja Skradina, Civljana i Ervenika.
Preminula je jedna osoba koja se liječila u šibenskoj bolnici. Trenutno je 528 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 33 osobe, od kojih je pet osoba na respiratoru, tri osobe su na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a dvije osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječe se četiri osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 1082 osobe. Od toga je 1049 bliskih kontakata oboljelih, a za 33 osobe je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.
U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 445 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.