Datum objave: 26. Listopad 2021

DOGAĐA SE I TO / Tražio da se u splitski zatvor dostavlja pizza pa ga premjestili u zatvoru Šibeniku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Zbog straha da bi Dean Majstorović (35) zvani Điđi, optužen kao šef jedne od zločinačkih udruga iz Splita mogao pokrenuti pobunu i štrajk glađu u splitskom zatvoru Uprava ga je premjestila u šibenski zatvor,a povod je bila pizza.

To je formalan razlog naveden u zahtjevu za premještajem koji je dostavljen Županijskom sudu u Splitu. Osim smirivanja sigurnosne situacije, saznajemo da je u ćeliji u kojoj je boravio Majstorović prilikom racije nađen i mobitel, što je dodatni razlog discipliniranja tog istražnog zatvorenika.

OdDinka Mešina, suca Županijskog suda u Splitu, zaduženog za predmet protiv Majstorovića i ostalih Slobodna Dalmacija doznaje kako je on odobrio premještaj.

'Od mene je zatražena suglasnost za premještaj te sam je ja dao i sukladno tome je privremeno premješten u zatvor u Šibeniku', kazao je zaSlobodnu Dalmaciju.

 Kao razlog premještaja je navedena procjena da je Dean Majstorović jedan od organizatora peticije i štrajka glađu kojim se trebao izvršiti pritisak na zatvorsku upravu, pogotovo upraviteljicu Anu Svalinu oko poboljšanja uvjeta u istražnom zatvoru. Među zahtjevima se pogotovo ističe traženje da im se omogući dostava pizze u ćeliju.

Kako je procijenjeno da Majstorović ima jak utjecaj na ostale zatvorenike, uprava zatvora smatra kako bi njegov premještaj izvan Bilica doveo do smirenja sigurnosnog stanja

Iz kategorije: Vijesti