Datum objave: 22. Listopad 2021

ŠIBENSKA BOLNICA / Upravno vijeće za v.d. ravnatelja imenovalo kirurga Kristijana Stipaničeva, župan Jelić hvali rad bivše ravnateljice Jakelić

Diana Ferić
Diana Ferić

Upravno  vijeća Opće bolnice Šibensko-kninske županije  imenovalo je na današnjoj hitnoj sjednici kirurga Kristijana Stipaničeva, dosadašnjeg predsjednika tog upravnog vijeća, za v.d ravnatelja šibenske bolnice nakon što je dosadašnja ravnateljica Sanja Jakelić podnijela neopozivu ostavku. Stipaničev će biti na mjestu ravnatelja dok županije ne raspiše natječaj na čelno mjesto šibenske bolnice.

 Šibensko - kninski župan Marko  Jelić kazao nam je danas kako  ga je bivša ravnateljica sinoć izvijestila o podnesenoj ostavci.
"Gospođu Jakelić iznimno  cijenim i kao čovjeka i kao stručnjaka i mislim da je jako dobro  radila svoj posao ravnateljice i da je i bolnici sve odlično funkcioniralo i u izvanrednim situacijama kao što je COVID 19. Kazala mi je kako  želi otići s te funkcije i vratiti se  radu s pacijentima kao dermatologinja. Ona je trenutno jedina specijalistica dermatologije u Šibensko - kninskoj županiji te je ponudila  bilo kakvu pomoć ako je budemo trebali". 
Šibenski gradonačelnik Željko Burić koji se, iako nije izravno ni nadležan ni odgovoran za šibensku bolnicu,  svojim komentarima uključio u ovaj slučaj novinarima je jutros kazao kako je takav  razvoj situacije  bio očekivan jer da u bolnici , otkako je izabrano novo upravno vijeće ,vlada kako je kazao, dvostruki sustav upravljanja.
 Neslužbeno se govori o tome kako je Kristijan Stipaničev posljednja dva mjeseca išao od odjela do odjela i snimao situaciju iako mu to kao predsjedniku Upravnog vijeća nije posao.
Župan Jelić kaže da o tome ništa nije znao niti da mu se bivša ravnateljica na to potužila, ali da mu je spomenula da Upravno vijeće traži   neke informacije koje nisu u njegovoj nadležnosti. "Rekao sam joj na to da je to sigurno u dobro vjeri i da žele pomoći  unaprjeđenju stanja u  bolnici i da to ne mora biti ništa što bi trebalo zabrinjavati", istaknuo je Jelić. 
Nije želio komentirati izjave gradonačelnika Burića s kojim je, kako je j naglasio, u odličnim odnosima, a  na pitanje kako to da gradonačelnik Burić koji nije izravno nadležan Bolnici zna situaciju bolje od njega kazao je kako se valjda, kao liječnik i bivši ravnatelj, dodatno zanimao za to što se događa. 
Zanimalo nas je i bi li, budući da je posebno  istaknuo, misli da je bivša ravnateljica  dobro radila svoj posao, ona bila smijenjena  da nije podnijela ostavku kazao je da ne može razgovarati u stilu "što bi bilo  kad bi bilo", ali da o tomu s koalicijskim partnerima nije razgovarao. 
"Znam da je vladajuća većina na posljednjoj sjednici Županijske skupštine odbila Izvješće o poslovanju šibenske bolnice , ali odbila je izvješća svi ustanova. da sam ja glasova podržao bi to izvješće", dodao je. 
Iz kategorije: Vijesti