Datum objave: 18. Listopad 2021

ŠTRAJK / Uberovi vozači jutros do 10 sati štrajkaju, ali u Šibeniku taksiji voze

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U tijeku je prosvjed vozača Ubera u Hrvatskoj koji će trajati do 10 sati no šibenski vozači u njemu ne sudjeluju. 

Iako se isprva govorilo da će biti blokirana Radnička cesta, to se ipak nije dogodilo, piše Index.hr.

No, kako se vidi na aplikaciji, jutros su dosta više cijene od uobičajenih. To znači da je malo vozača, odnosno da je potražnja veća od ponude vozača, što bi se moglo tumačiti kao da je dio vozača u štrajku.

Tako nam je, primjerice, relativno malu udaljenost između Tesline ulice u centru Zagreba i autobusnog kolodvora procijenilo na između 40 i 50 kuna. To je otprilike duplo skuplje od normalnih cijena.

Nije nam poznato koliko vozača je u štrajku, to smo upitali Uber, a u 10 sati bi se trebali oglasiti i prosvjednici.

Organizatorica: Nemoguće je znati koliko vozača prosvjeduje, novac je sjeo u osam

Tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi (SRDP) Iva Filipović za Index je kratko kazala da je nemoguće izračunati koliko je trenutno vozača u štrajku.

"Taj podatak je nemoguće izvući jer je nemoguće izvući točan broj radnika koji radi preko Uber platforme. Ipak, brojni partneri su nam se obratili i podupiru nas, a koliko vidim po korisničkoj aplikaciji - mali je broj vozača na cesti", kaže Filipović.

Bojkot traje od 7 i trajat će do 10 sati.

"Želimo poslati Uberu poruku da se ne slažemo s njihovim ponašanjem i u 10 sati je konferencija za medije ispred Uberovog ureda u Radničkoj gdje će sindikati iznijeti svoje zahtjeve prema Uberu", rekla je Filipović te nam naknadno javila kako je plaća sjela u 8 sati, ali da se s bojkotom aplikacije nastavlja.

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: