Datum objave: 17. Listopad 2021

IZBORI U HDZ-u / Željko Burić pobijedio Nediljka Duića i postao šef HDZ-a Šibensko-kninske županije, a Paško Rakić je novi čelnik HDZ-a Grada Šibenika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika pobijedio je na unutarstranačkim izborima Nediljka Duića, dosadašnjeg predsjednika ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije i postao prvi čovjek HDZ-a Šibensko-kninske županije, a Paško Rakić, dogradonačelnik Grada Šibenika u prošlom mandatu, uvjerljivo je i očekivano pobijedio na izborima za predsjednika GO HDZ-a Grada Šibenika.
Burić je na dužnosti predsjednika ŽO HDZ-a Šibensko – kninske županije naslijedio dosadašnjeg predsjednika Nediljka Dujića, dok je Rakić, na dužnosti predsjednika GO HDZ-a Grada Šibenika naslijedio upravo Željka Burića koji je do sada bio na toj dužnosti. Poraz Duića i pobjeda Burića te posebice Paška Rakića nisu neočekivani. Hrvatski mediji naglašavaju da je u šibenskom i šibensko-kninskom HDZ-u došlo do značajne promjene, no u šibenskoj javnosti takav ishod unutarstranačkih izbora u HDZ-u nije očekivan s nekom posebnom neizvjesnošću jer je rezultat bio predvidiv. Pobjeda Željka Burića nakon što je Nediljko Duić predvodeći HDZ izgubio parlamentarne izbore bila je logičan i razložan rasplet, dok se u pobjedu Paška Rakića uopće nije sumnjalo. Naprotiv taj mladi političar koji uživa znatne simpatije čak je i izvan HDZ-a priželjkivan kao novi čelnik šibenskog HDZ-a.

Iz kategorije: Vijesti