Sidebar Menu

Datum objave: 17. Listopad 2021

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA / I danas imamo više od 10 posto zaraženih koronavirusom među testiranim, više je i hospitaliziranih

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 13 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; šest osoba s područja Šibenika, dvije osobe s područja Bilica te po jedna osoba s područja Knina, Vodica, Skradina, Unešića i Rogoznice.

Trenutno je 169 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 23 osobe, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dvije osobe na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u) te dvije osobe na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 286 osoba. Od toga je 251 bliski kontakt oboljelih, a za 35 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 200 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.