Datum objave: 17. Listopad 2021

72 SATA BEZ KOMPROMISA / Volonteri župe sv Jeronima na Meterizama pomažu starijima, Caritasu, teško bolesnoj djevojčici, samostanima...

Stanko Ferić
Stanko Ferić

„72 sata bez kompromisa“ naziv je dobrotvorne akcije volontera koju organizira župa sv. Jeronima na Meterizama, a u kojoj kojoj ove godine sudjeluje 72 volontera. Radni dio akcije traje dva dana. Volonteri su podijeljeni u timove i sudjeluju u različitim aktivnostima i poslovima: uređenju doma jedne starije osobe, ekološkim akcijama, pomoći u kuhinji Caritasa Šibenske biskupije, volontiranju na humanitarnom koncertu za teško oboljelu djevojčicu Kiaru, u samostanima te Katoličkoj osnovnoj školi. Akcija će završiti danas misom koju će predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić u crkvi na Meterizama.
-Upravo su se 72 volontera ove godine prijavila kako bi izdvojili svoje vrijeme za pomoć bratu čovjeku, za pomoć svome bližnjemu. Svi zajedno kao kvasac djelujemo u našem gradu na bogatstvo i izgradnju svoje zajednice. Nije dovoljno samo to što radimo za druge. Radimo na slavu Božju na pomoć čovjeku, ali radimo i sebi na ispunjenje i radost“. - kazao je u homiliji na početku akcije fra Ante Bešlić, župnik Župe sv. Jeronima s Meteriza i pozvao mlade da koriste svoje talente, osmijehe, radost, smisao za humor, ali i budu utjeha i rame za plakanje jedni drugima kako bi svima ta 72 sata koliko traje akcija bili na radost i izgradnju zajedništva i puta prema Bogu. 

Foto: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti