Sidebar Menu

Datum objave: 16. Listopad 2021

KORONAVIRUS DANAS / U Županiji imamo čak 44 novooboljele osobe među 281 testirane, raste i broj hospitaliziranih

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 44 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije i to  19 osoba s područja Šibenika, po pet osoba s područja Knina i Vodica, po četiri osobe s područja Drniša i Biskupije, tri osobe s područja Bilica, dvije osobe s područja Ružića te po jedna osoba s područja Unešića i Primoštena.

Trenutno je 171 aktivan slučaj oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 21 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, jedna na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u) te dvije osobe na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 304 osobe. Od toga je 274 bliskih kontakata oboljelih, a za 30 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovan je i testiran 281 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.